Vestigen

De juiste locatie voor uw bedrijf is grotendeels afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten die u uitvoert. 
Hieronder staan verschillende typen locaties genoemd waar bedrijven zich kunnen vestigen. In de bestemmingsplannen is nauwkeurig vastgelegd welke activiteiten op een bepaalde locatie toegestaan zijn.

Heeft u een bepaalde locatie op het oog? Wij kunnen voor u nagaan of u uw bedrijf daar kunt vestigen. Vergeet hierbij niet het exacte adres door te geven.  Wij zoeken het graag uit. U kunt ons bereiken via ondernemen@gemeentesluis.nl of telefoonnummer +31 117 457000.

Kantoor- of bedrijfsruimte 
Bent u op zoek naar kantoor- of bedrijfsruimte? Er zijn verschillende makelaars en bemiddelaars in onze regio werkzaam. De website van funda  https://www.fundainbusiness.nl/ bevat ook een overzicht van de meeste ruimtes die beschikbaar zijn.

Uw bedrijf vanuit huis 
Informatie over een bedrijf aan huis kunt u opvragen via het Klanten Contact Centrum, te bereiken via 14 0117 of vanuit het buitenland +31 117 457 000

Bedrijventerreinen 
De gemeente Sluis beschikt over uitstekend toegeruste bedrijventerreinen met elk een eigen karakter. De vijf belangrijkste terreinen zijn Stampershoek te Oostburg (het regionale bedrijfsterrein), Deltahoek te Breskens (gericht op o.a. havengerelateerde activiteiten), Techno Park Zeeland te Schoondijke (technologische ontwikkeling, productie en scholing), de Vlaschaard te Eede (logistiek, distributie en handel en productie) en bedrijventerrein Nieuwvliet (toerisme en recreatie).

  1. De Vlaschaard in Eede De Vlaschaard ligt op vijf minuten afstand van de Expressweg Antwerpen-Knokke en is dus vanuit internationaal oogpunt erg goed bereikbaar. De locatie biedt daardoor unieke mogelijkheden voor ondernemers, met name in de logistieke sector. 
  2. Stampershoek in Oostburg Stampershoek ligt centraal in West Zeeuws-Vlaanderen, dicht bij de N58. Dat maakt het terrein een aantrekkelijke vestigingslocatie voor regionale bedrijven. 
  3. Deltahoek in Breskens Deltahoek is door de ligging bij de rondweg van Breskens én de handelshaven waar kustschepen kunnen laden en lossen een goede locatie voor vis- en jachthavengerelateerde bedrijvigheid. De rondweg rond Breskens vormt de grens van deze uitbreiding. Er is dus een directe aansluiting op de N58. 
  4. Techno Park Zeeland in Schoondijke Op het Techno Park Zeeland in Schoondijke vinden technologische bedrijven hun ideale vestigingsplaats. Door de bundeling van hoogwaardige technologisch gespecialiseerde bedrijven, ontstaat synergie. Startende ondernemers in de technologische sector maken in het Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland (TBCZ) op het park gebruik van zeer aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden met lage huurprijzen en goede voorzieningen. 
  5. Nieuwvliet Op initiatief van een groep enthousiaste Nieuwvlietse ondernemers, is met steun van de provincie Zeeland, het Waterschap en de gemeente Sluis een nieuw bedrijventerrein gerealiseerd aan de rand van Nieuwvliet. Door de ligging vlakbij de kust en langs de provinciale weg Breskens-Sluis, biedt het terrein dan ook een aantrekkelijke vestigingsoptie voor bedrijven die direct of indirect werken voor de toeristische sector in de kuststrook.