Taskforce Promotie & Marketing

Taskforce Promotie & Marketing zet de gemeente Sluis weer op de kaart tijdens en na Covid-19


In de gemeente Sluis is, in opdracht van de gemeenteraad en op initiatief van ondernemers, een Taskforce opgericht. Deze Taskforce gaat aan de slag met de promotie en marketing van onze gemeente. Hiermee willen we het ondernemersklimaat versterken. Aan de Taskforce neemt een brede vertegenwoordiging vanuit verschillende ondernemersverenigingen en de gemeente deel. In deze nieuwsupdate lees je meer over de aanleiding en het doel van deze Taskforce.
 

Waarom een Taskforce?
We zijn als gemeente Sluis één van de hardst getroffen gebieden van Nederland, vanwege onze ligging en het sluiten van de grens met België. Inmiddels staat, door versoepeling van de coronamaatregelen, de deur weer op een kier. Om later – naar verwachting – weer volledig open te gaan. Aan dagjesmensen, verblijfsgasten en inwoners willen we laten weten dat de gemeente Sluis er klaar voor is om iedereen te ontvangen en dat het gebied veilig is.


Aanpak
Daarom starten we vanuit de Taskforce een promotiecampagne, waarbij we ons eerst focussen op de korte termijn. Er wordt een promotiefilmpje gemaakt die de kernboodschap (je bent welkom en het is hier veilig) benadrukt. Dit filmpje lanceren we volgende week en brengen we breed onder de aandacht via offline en online media. Ook vindt volgende week een persgesprek plaats met de PZC over het doel, de aanleiding en de plannen van de Taskforce.


Samenwerking
De Taskforce werkt nauw samen met de gemeente, zodat getoetst kan worden of acties passen binnen de coronarichtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de openbare ruimte (naar aanleiding van de 1,5 meter samenleving) en het reguleren van verkeers- en bezoekersstromen, waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Door samen te werken laten we onze promotiecampagne voortdurend aansluiten op actuele ontwikkelingen en geldende maatregelen.

We houden je op de hoogte!
We houden je als Taskforce op de hoogte van de voortgang via nieuwsupdates. Alle leden van de Taskforce informeren hiermee hun eigen achterban, zodat zoveel mogelijk betrokkenen op de hoogte zijn. De volgende nieuwsupdate ontvang je eind volgende week. Vragen aan de Taskforce? Stel ze
aan diegene van wie je de updates ontvangt.

Tot de volgende nieuwsupdate!
Vriendelijke groeten,
Taskforce Promotie & Marketing

Overzicht deelnemers Taskforce Promotie & Marketing

Jack Werkman - Wethouder gemeente Sluis en voorzitter
Peter Ploegaert - Wethouder gemeente Sluis
Marianne Poissonnier - Wethouder gemeente Sluis
Sancho Jansen - Middenstands Vereniging Sluis
Reinout van Kampen - Vereniging Business Collectief Eenhoornstad
Jürgen Brand - Bedrijfsbelangen Vereniging Breskens
Miranda van Haneghem - Bedrijfsbelangen Vereniging Breskens
Frank de Reu - Horeca Nederland en Toeristische bedrijven
Eric van Damme - Hiswa / Recron
Frank de Puijt - Retail en contacten Inretail
Jan Smits - Vereniging Vastgoed Sluis
Richard de Jong - Verhuurkantoren
Rien Puijenbroek - Adviesraad Recreatie en Toerisme
Esther Westerweele - LEF Marketing
Martijn Anderson - Top Cadzand
Josephine Bakker - Secretariaat
Suzanne de Vries - Communicatie