Oproep voor eigenaren/verhuurders van winkel- en bedrijfspanden

Oproep voor eigenaren/verhuurders van winkel- en bedrijfspanden

De coronacrisis duurt voort. De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Ondernemers worden momenteel hard getroffen door de extra maatregelen en de lockdown. Inkomsten lopen terug of vallen helemaal weg terwijl de rekeningen blijven komen. Zij hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Hoe komen zij deze periode door? Het kabinet zet allerlei maatregelen en steunpakketten in om ondernemers te helpen. Ook wij als gemeente proberen onze ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen door bijvoorbeeld uitstel van betalingen.

Ook u als pandeigenaar/verhuurder kunt ondernemers helpen!
Als gemeente hebben we signalen ontvangen dat het voor huurders soms lastig is om met hun verhuurder in gesprek te gaan. Waarschijnlijk heeft u al contact met uw huurder(s) over de manier waarop u samen het beste door deze moeilijke periode kunt komen. Wij verzoeken u om samen met uw huurder(s) te kijken naar mogelijkheden om ondernemers enige ruimte te bieden bij het betalen van de huur. Hierdoor ontstaat wellicht meer financiële ruimte voor ondernemers. Dit is belangrijk voor hen, maar ook voor onze samenleving. De druk op de ondernemers is groot. Niet alleen financieel, maar ook psychisch. Daarom vragen wij u om met hen mee te denken. Wanneer huurverlaging of uitstel van betalingen niet tot de mogelijkheden behoren, kan het bieden van een luisterend oor ook veel betekenen voor uw huurder. We moeten het samen doen.

Meer informatie
Heeft u vragen? Of wilt u ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen voor uw huurder? Wij helpen u graag en denken graag met u mee! Neem contact op met het Ondernemersloket via ondernemen@gemeentesluis.nl of 140117.