Nieuwsupdate Taskforce Promotie & Marketing - nummer 4 - 12 juni '20

Nieuwsbrief Taskforce Promotie & Marketing
nummer 4 | 12 juni 2020

 

Beste ondernemers en overige geïnteresseerden,

Hierbij de vierde nieuwsbrief van de Taskforce Promotie & Marketing, waarin we je meer vertellen over de behaalde resultaten van de promotiecampagne tot nog toe en ingaan op het plan voor de middellange en lange termijn.

Van start!

Afgelopen vrijdag, 5 juni, lanceerden we onze promotiecampagne. Klokslag 12.00 uur plaatsten we de promotievideo op onze campagnewebsite en social media. Mede dankzij jou ging de video op Facebook viraal! Na de lancering bereikten we meer dan 60.000 mensen en is de video meer dan 350 keer gedeeld. Het aantal volgers is de 1.000 overschreden, maar dit moet natuurlijk nog groeien! Help je mee? Natuurlijk mag je de film ook op je eigen website plaatsen en onder je eigen netwerk verspreiden, voor zover je dat nog niet gedaan hebt https://player.vimeo.com/video/423682286.
Uiteraard geven we ook opvolging aan de video. Dit doen we door een aantal personen uit te lichten die over hun favoriete plek in West Zeeuws-Vlaanderen vertellen. De eerste die deze eer toekwam, was onze burgemeester en ook hier boeken we mooie resultaten. Daarnaast is er een mooie samenwerking met Schrijvers in Sluis, daarover later meer.


Deel, like en volg #wezienjehiergraag.nl!

Wat gebeurde er nog meer?
De website is sinds deze week beschikbaar in het Frans en Duits, zodat ook buitenlandse toeristen zich aangesproken voelen door onze campagnetitel ‘We zien je hier graag’. We adverteerden in België en maakten afspraken om eind juni in de regionale huis-aan-huisbladen te staan.

Online advertenties
De hele maand zijn we daarnaast online zichtbaar via een advertentie, die de uitstraling heeft van een nieuwsbericht, op ad.nl, pzc.nl en bndestem.nl in de regio Zuid-Holland. Er zijn verschillende foto’s en titels beschikbaar. Het online systeem bekijkt tussentijds welke combinaties het beste werken. Het systeem toont vervolgens automatisch de best presterende titel en afbeelding aan de bezoekers. Het artikel is hier te lezen:
https://brandedcontent.ad.nl/longread/we-zien-je-in-de-gemeente-sluis/

Stickers bushalte
Ook bij de bushaltes aan de kust zijn we zichtbaar!

Social advertising
Deze week zijn we gestart met social advertising via Facebook en Instagram. De campagne is gericht op België (Meetjesland en de kust) en Nederland (omgeving Rotterdam, Utrecht en Breda). Zodra er resultaten beschikbaar zijn, delen we deze uiteraard met je.

PR
Het persbericht dat we vorige week verstuurden naar lokale, regionale, landelijke en Belgische media heeft de nodige free publicity opgeleverd. Zoals op de website en in de radio- en tv-uitzending van Omroep Zeeland, in de PZC (print en online, zie link) en in het ZVA in het kader van #NLSTARTOP. Ook net over de grens is aandacht besteed aan de campagne.
https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/filmpje-zet-west-zeeuws-vlaanderen-in-het-zonnetjesluis-is-weer-open~a763b2e5/

Plan van aanpak
Achter de schermen wordt gewerkt aan een plan van aanpak van de Taskforce Promotie & Marketing. Daarin worden de plannen voor de korte (tot en met juni 2020), middellange (juli – december 2020) en lange termijn (2021) samengebracht en wordt de verbinding gelegd met de cultuursector, het verenigingsleven en de stads- en dorpsraden. Deze sectoren ontvingen via hun gemeentelijke contactpersonen een vragenlijst die de impact van de coronacrisis in beeld brengt. In het plan gaan we onder andere in op oplossingsrichtingen voor de problemen die zij als gevolg van COVID-19 ervaren en geven we aanbevelingen voor de toekomst. Op 23 juni behandelt de raadscommissie Samenleving/Middelen het plan. Vervolgens wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad op 25 juni. We houden je op de hoogte van de voortgang.

Vragen?
Vragen over de Taskforce? Stel ze via hallo@wezienjehiergraag.nl. Ondernemers die deze nieuwsupdate niet rechtstreeks ontvangen van de Taskforce of een ondernemersvereniging, kunnen zich hiervoor aanmelden via info@ondernemeninsluis.nl.


Met een zonnige West Zeeuws-Vlaamse groet,
Taskforce Promotie & Marketing