Bijeenkomst Zeeuwse winkelgebieden: hoe verleiden we de Vlamingen?

Bijeenkomst Zeeuwse winkelgebieden: hoe verleiden we de Vlamingen?

Ten behoeve van de winkelgebieden in Zeeland organiseren de Z4 (de gemeenten Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen) en de Provincie Zeeland een serie van bijeenkomsten met als doel het vergaren en overdragen van kennis en het bouwen van een Zeeuws Retail Netwerk.

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 11 september 2018. Locatie: Studio 58, Podium 23, Middelburg

MELD HIER AAN

PROGRAMMA:

17.30 - 18.00 uur Inloop met belegde broodjes en snack

18.00 - 18.10 uur Openingswoord Wethouder Johan Aalbers

18.10 - 19.30 uur NV Economische Impuls en het Kenniscentrum Kusttoerisme verzorgen i.s.m. het expertteam winkelgebieden een interactieve sessie met als thema, "hoe kunnen we de beleving van het winkelen verhogen buiten het seizoen?"

19.30 - 20.45 uur Hoe Vlamingen verleiden tot winkelen en shoppen in Zeeland? Steeds meer Vlamingen bezoeken Zeeland. Wat zoeken en vinden zij onder en boven de Westerschelde? En hoe verleiden wij hen om een dagje te komen winkelen en shoppen in de Zeeuwse steden en dorpen? Patrick van Impe (Mojito Marketing Services, Gent), rasechte Vlaming, en Gerard van Keken (Merkwaardige Identiteit, Middelburg) Hollander-import-would-be-Zeeuw, lichten alvast een tipje van de sluier op. Private en publieke sector krijgen concrete tips wat ze elk apart én samen kunnen doen om nog meer Vlamingen te bekoren.

20.45 - 21.30 Onafhankelijk onderzoek en de pers zeggen het: Bergen op Zoom is populair bij de Vlaming. In hoeverre speelt (city)marketing daarin een rol? En voordat je gaat roepen in de woestijn, waar moet je op letten? En is het in Bergen op Zoom dan alleen maar rozegeur en maneschijn? De citymarketeer van de stad, Goesenaar Ruurt van der Wel, gaat hier samen met u op in.